EEN FAMILIEGESCHIEDENIS

 

Bij de Gailly’s is op het land werken een echte passie die van vader op zoon wordt doorgegeven.

Met grootouders, een oom en grootoom in de landbouw en ouders die bomen kweekten, kreeg Florent de liefde voor het vak met de paplepel ingegeven.

  • null
  • null
  • null

DE ZIN OM BIOLOGISCH TE PRODUCEREN

 

Toen Florent Gailly zijn diploma van landbouwtechnicus op zak had, vertrok hij naar Frankrijk om er een opleiding tot groenteteler te volgen. Hij kreeg er de kans om zijn lessen aan het CFPPA van Rouffach af te wisselen met zijn werk op een bioboerderij in de Elzas.

Een heel jaar lang maakte hij zich vertrouwd met de geschikte technieken om een divers assortiment groenten biologisch te telen.

Terug in ‘zijn’ Guimpoux, gaat Florent in 2011 aan de slag om in onze contreien te produceren en de consumenten smakelijke, kwaliteitsvolle groenten aan te bieden. Na een jaar produceren merkt hij dat het tijd wordt om te gaan commercialiseren. Het wordt de start van de rechtstreekse verkoop elke zaterdagochtend en door de mond-tot-mondreclame wordt zijn winkeltje al snel populair.

CERTIFICERINGEN: EEN KWALITEITSGARANTIE

Kwaliteitsvolle biologische groenten produceren is voor BioGailly de grootste prioriteit.
Het bedrijf kreeg op dat vlak verschillende labels toegekend die daarvan blijk geven.

ONTSTAAN VAN DE MOESTUIN VAN GUIMPOUX

In 2014 krijgt de jonge producent te maken met nieuwe uitdagingen om een groeiend aantal klanten tevreden te houden. Hij moet op zoek gaan naar specifiek productiemateriaal en de nodige arbeidskrachten voor zijn uitbreiding.

 

Dankzij die investeringen ontstond ‘Le Potager du Guimpoux’, waarmee Florent zijn marktpositie kracht kon bijzetten.

SINDS HET ONTSTAAN ERVAN IS DE KLEINE MOESTUIN FLINK GEËVOLUEERD…

Het bedrijf dat ooit begon met een productie van 50 are aan groenten, bewerkt nu 15 ha met een team van een tiental personen in het seizoen.
Zo wordt ‘Le Potager du Guimpoux’ in 2022 ‘BioGailly’ een groter landbouwbedrijf dat tegelijk trouw blijft aan alle waarden waar Florent Gailly belang aan hecht.

Tegenwoordig specialiseert het bedrijf zich met name in asperges, broccoli, sla, uien, prei, bloemkolen, biologische aardappelen Allians en Agria made in Ardenne, en daarbij past het technieken en methodes toe die eigen zijn aan de teelt van die groenten.
Door de samenwerking met andere producenten die gespecialiseerd zijn in hun eigen domein, hebben de klanten bij BioGailly een ruim assortiment groenten tot hun beschikking. Op die manier optimaliseert het bedrijf het rendement en de kwaliteit van de aangeboden producten.

Florent hecht veel belang aan het technische aspect van zijn vak:

  • de relatie tussen de planten en de omgeving en de weersomstandigheden
  • de dienstverlening naar de klanten toe
  • het werk vlot laten verlopen voor de arbeidskrachten